« Back to Projects
»

Project P2-1, Shepperton Studios

Following the successful projects at Pinewood Studios we gained the contract at Shepperton to carry out alterations, refurbishment and re-ordering of Unit P2-1.

The works began with demolishing building 203, before we constructed a new workshop facility with toilet block and reconfigured the existing roadway and external works.

Building 203 was a brick-built single storey unit with a road passing between it and adjacent workshops. This road was closed during the works and the new workshop erected abutting the existing buildings. We then laid a new roadway and footpath between the new structure and a boundary fence, before landscaping external areas.

The workshop comprised of:

  • Mass concrete and strip foundations
  • Structural steel frame which was bolted to the adjacent building
  • Low level brick and blockwork
  • Wall and roof cladding
  • Power float ground floor slab,
  • Services installations,
  • New RS and personnel doors
  • Male, female and disabled toilet facilities
  • Fire separation between the new unit and adjacent building
  • Decorations and floor finishes.