« Back to Projects
»

Haberdashers’ Aske’s School for Girls

This project was to create three new classrooms, offices, a sixth form study area and a careers room, by constructing a three storey infill between two existing blocks.

In the new structure, piled foundation supported a steel frame with pre-cast concrete floors. Features include a barrel vault roof, curtain walling and a mezzanine floor with spiral staircase and glazed/stainless steel balustrading.

As the infill block is next to the main entrance, access routes for vehicles had to be keep clear. A walkway for pedestrians between the blocks was also kept open during the project. We liaised closely with the school so we could undertake works through the corridor, which formed part of the refurbishment, to construct a three storey extension at the rear for disabled WC. Where possible, the interface works took place in school holidays at which time we also refurbished a toilet block, science lab and worked on air-conditioning for existing IT suites.

For a second phase, we returned to the School to refurbish the sixth form common room, the Headmaster’s office and other administration offices. The new high quality facilities for the sixth form students were completed in 7 weeks.