« Back to Projects
»

Building P3-3, Pinewood & Technicolor, Pinewood Studios

Following our successful completion of the Pinewood Studios new entrance and gatehouse and its opening by the Queen, we were appointed to construct a new 42,000 sq. ft. office and processing facility for these world-famous studios.

The three floors, with a mix of commercial and office space, are designed to support the digital and film processing work that Technicolor undertakes in the UK.

The work included:

  • Demolition and dismantling of a steel-framed building.
  • Re-erecting a steel-framed structure with pre-cast floors, curtain walling, cladding, roof-top mounted plant room and extensive mechanical and electrical services.

Associated external works, drainage, care parking areas, services mains, Landscaping and alterations to an existing surface water lagoon.